Malzemeler:
- Fileto edilmiş veya dilimlenmiş somon balığı(tarif resimdeki gibi 2 dilim içindir)
- 2 adet kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- Defne yaprağı
- Kuru maydanoz
- Kara biber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 3-4 dilim limon
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Yarım soğanı rendeleyin.Kuru maydanoz, kırmızı biber, kara biber, tuz ile karıştırın.Balığı bu karılışımla marine edin. Yağlı kağıt sardığınız tepsiye altlarına defne yaprağı, limon dilimleri, sarımsak dilimleri koyarak marine edilmiş balıklarınızı yatırın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
- Buzdolabından çıkardığınız tepsinizin boşluklarını dilimlenmiş, kabuklu soğanlarınız, kabuklu sarımsaklarınız ile doldurun.
- Önce 20 dakika üstü kapalı olarak 420F(220C) sıcaklıkta pişirme ayarında, daha sonra üzerini açarak 550F(250C) broil-ızgara ayarında üstü açık olarak 15 dakika pişirin. Balığı sık sık kontrol edin ve üst tarafın piştiğinden emin olunca çevirip diğer tarafını pişirin. Bu değerler fırından fırına değişebileceğinden sık sık kontrol etmenizi tavsiye ederim.
- Somon balığı Omega-3 değeri olarak zengin bir balıktır. Omega 3 kalp krizi riskini azaltır, vücuttaki şişmeleri önler, trigliserid ve kolesterolü düşürür, kandaki pıhtılaşmayı önler, çocuklarda öğrenmeyi hızlandırır.
- Kısacası, çok lezzetli ve çok faydalı bir yemek pişirdiniz. Afiyetle yiyin efendim :)
Notlar:
- Tepsinize yetleştirdiğiniz sebzeleri dilediğiniz kadar arttırabilirsiniz. Biber, patates, havuç.. Ne dilerseniz ekleyebilirsiniz. Yemeğinizin lezzetine lezzet katacaktır. Biz her defasında keşke daha çok sebze koysaydık diye hayıflanıyoruz :)
0 yorum:
Yorum Gönder