Tuzlu, ağızda dağılan, mis gibi kandil kokan simitler :) Tarifi sevgili arkadaşım Ülkü'den aldım, birkaç ufak değişiklik yaptım. Hazırlık safhası 20 dakikayı geçmiyor. Hem kolay, hem leziz. Dilerim beğenirsiniz!
Malzemeler:
- 2 yumurtanın sarısı(aklarını üzeri için kullanacağız)
- 250 gr tereyağı(2 sticks)
- 1 çay bardağı sıvı yağ(yarım cup)
- Yarım çay bardağı sirke(1/4 cup)(herhangi bir çeşit sirke kullanılabilir)
- 1 paket kabartma tozu(2 tatlı kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı toz şeker
- 3-3,5 su bardağı un(3-3,5 cups)-orta sertlikte bir hamur olacak.
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
- Yumurta akı
- Susam ve çörek otu
Yapılışı:
- Önce sıvı, sonra katı malzemeleri karıştırın ve orta serlikte bir hamur yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve oklava biçiminde uzatıp simit şeklini verin.
- Simit şeklini verdiğiniz hamuru önce yumurta akına, sonra da susam,çörek otu karışımına bulayın.
- Birer santımetrelik aralıklarla tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 185C/365F fırında sararana kadar pişirin.
- Ilındıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Notlar:
- Bir yurtanın akı yeterli oluyor. Diğer yumurta akı ile de beze(meringue cookie) kurabiye yapabilirsiniz. Tariflerim arasında göreceksiniz.
- Mahlep ve toz şekeri ben ekledim. Mahlepin aromasını çok severim. Ülkü arkadaşımın tarifinde bunlar yoktu. Siz de damak tadınıza göre seçim yapabilirsiniz.
- Hamuru istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Çok büyük parçalar yapmamanızı öneririm, çünkü ağızda dağıldığı gibi elde de dağılabilir bu şahane simitler.
- Simitleri tepsiye yerleştirirken lütfen kabaracaklarını hesaba katın.
- Artan simitlerinizi buzlukta saklayabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzluktan çıkarır, çözüldükten sonra da ısıtılıp kapatılmış fırında 5 dakika ısıtıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder