Kandil Simidi

4 Ocak 2014 Cumartesi


Tuzlu, ağızda dağılan, mis gibi kandil kokan simitler :) Tarifi sevgili arkadaşım Ülkü'den aldım, birkaç ufak değişiklik yaptım. Hazırlık safhası 20 dakikayı geçmiyor. Hem kolay, hem leziz. Dilerim beğenirsiniz!

Malzemeler:
  • 2 yumurtanın sarısı(aklarını üzeri için kullanacağız)
  • 250 gr tereyağı(2 sticks)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(yarım cup)
  • Yarım çay bardağı sirke(1/4 cup)(herhangi bir çeşit sirke kullanılabilir)
  • 1 paket kabartma tozu(2 tatlı kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 3-3,5 su bardağı un(3-3,5 cups)-orta sertlikte bir hamur olacak.
  • 1 tatlı kaşığı mahlep


Üzeri için:
  • Yumurta akı
  • Susam ve çörek otu

Yapılışı:

  • Önce sıvı, sonra katı malzemeleri karıştırın ve orta serlikte bir hamur yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve oklava biçiminde uzatıp simit şeklini verin.



  • Simit şeklini verdiğiniz hamuru önce yumurta akına, sonra da susam,çörek otu karışımına bulayın.
  • Birer santımetrelik aralıklarla tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 185C/365F fırında sararana kadar pişirin.
  • Ilındıktan sonra servis yapabilirsiniz.


Notlar:

  • Bir yurtanın akı yeterli oluyor. Diğer yumurta akı ile de beze(meringue cookie) kurabiye yapabilirsiniz. Tariflerim arasında göreceksiniz.
  • Mahlep ve toz şekeri ben ekledim. Mahlepin aromasını çok severim. Ülkü arkadaşımın tarifinde bunlar yoktu. Siz de damak tadınıza göre seçim yapabilirsiniz.
  • Hamuru istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Çok büyük parçalar yapmamanızı öneririm, çünkü ağızda dağıldığı gibi elde de dağılabilir bu şahane simitler.
  • Simitleri tepsiye yerleştirirken lütfen kabaracaklarını hesaba katın.
  • Artan simitlerinizi buzlukta saklayabilirsiniz. İhtiyaç olduğunda buzluktan çıkarır, çözüldükten sonra da ısıtılıp kapatılmış fırında 5 dakika ısıtıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino