Bu keki sevgili arkadaşım Sevda'nın bebek kutlamasına götürmek üzere yaptım. Normal keklere göre biraz daha zahmetli olsa da, sonuca bakınca kesinlikle emeklerinize değiyor. "Bu kek nasıl böyle kabarmış, bu kek nasıl bu kadar nemli kalabiliyor, nasıl bu kadar yumuşak?" sorularının cevabı bu tarifte ;)
Malzemeler:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı(2 stick)
- 6 yumurta(oda sıcaklığında)
- 3 su bardağı toz şeker(3 cups)
- 3 su bardağı un(elenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz(una eklenip beraber elenecek)
- 1 tatlı kaşığı karbonat(una eklenip beraber elenecek)
- 1 su bardağı sour cream(8 oz) - bunun yerine kullanabileceklerinizi aşağıda, notlar bölümünde bulabilirsiniz.
- 1 paket toz /2 tatlı kaşığı sıvı vanilya
- Fındık/ceviz/limon-portakal kabuğu/kuru üzüm...
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını 3 dakika mikserle çırpın.
- Şekeri ekleyin ve 4 dakika daha çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin ve her yumurtadan sonra karışımı 1 dakika daha çırpın.
- Un, tuz ve karbonat karışımını azar azar hamura ekleyin ve 4 dakika çırpın.
- Sour creme ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.
- Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın.
- Yağlanmış kalıba dökün ve sonrasında eklemek istediğiniz ne varsa üzerine döküp hafifçe karıştırın.(Pişerken dibe inecekler zaten)Ben dövülmüş fındık ve kuru üzüm koydum.
- 325F/165C sıcaklıkta ısıtılmış fırında 80 dakika(1 saat 20 dakika) pişirin.
Notlar:
- Sour creme Amerika'da çok bilinen bir ürün. Ancak bulunduğunuz yerde yoksa sour creme yerine aynı miktarda süzme yoğurt veya krem peynir yoğurt karışımı kullanabilirsiniz.
- Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin lütfen.
- Detaylar en başta anlamsız gelse de aynen uymanızı öneririrm. Sonuç buna değiyor.
- Yaklaşık 12 bardaklık(12 cups) bir hamur elde edeceksiniz. Kek kalıbınızı buna göre ayarlayın.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder