Beze (Köpük)/Meringue

14 Ekim 2011 Cuma

Ve şimdi sırada misafirlerimi en mutlu eden ikramlarımdan bir tanesi var: beze!

Malzemeler:

  • 2 yumurtanın akı
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya ( sıvı vanilya kullananıyorsanız 1 tatlı kaşığı yeterli olur.Ancak sıvı vanilyanın renginden dolayı bezelerinizin rengi bembeyaz olmayacaktır.)

Yapılışı:

  • Yumurta aklarınızı bir mikser yardımı ile bembeyaz bir köpük halini alıncaya dek çırpın.Sonrasında toz şekerinizi ve vanilyanızı ekleyerek çırpmaya devam edin.Ben yaklaşık 15-20 dakika, orta hızda çırpıyorum.
  • Sonrasında karışımı sıkma kabına alın ve ceviz büyüklüğünde bezeleri tepsiye serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine ikişer cm aralıklarla sıkın.
  • 110°C veya 225°F sıcaklığa ayarladığınız fırında 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Notlar:
  • Yumurta aklarını alırken sarısından iğne ucu kadar dahi karıştırmamalısınız.Aksi takdirde kıvamı tutturamazsınız.
  • Tam pastane usulü beze elde etmek istiyorsanız, çırpmaya başladıktan on dakika sonra geniş bir tencereye su koyup, ocakta ısıtın. Benmari tekniğini kullanmak üzere çırpma kabınızı ısınan suyun içerisine alın ve 10 dakika da bu şekilde çırpın. Böylece şeker iyice eriyor. Daha yoğun, içleri dolu dolu bezeler elde ediyorsunuz.
  • Sıkma kabınız yoksa herhangi bir tatlı kaşığını da kullanabilirsiniz.
  • Pişirme şekli convection(turbo) olmalı.Tepsiyi soğuk fırına koymalısınız.
  • Yağlı kağıt bezeleri kolay almanızı sağlıyor.Silikon kağıttan aynı sonucu alamayabilirsiniz.
  • Bu tarifle yaklaşık 40 adet elde edeceksiniz.
Tarifin sahibi kıymetli ilkokul öğretmenim Sema Okuyucu hanımefendiye sevgilerimle..

0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino