Malzemeler:
- Yarım kilo temizlenmiş, doğranmış balkabağı
- 1 su bardağı toz şeker (1 cup)
- 10-15 adet karanfil
Üzeri için:
- Tahin
- Ceviz/Fındık
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp süzün.
- Üzerine 1 su bardağı toz şekerinizi serpiştirin, karanfillerinizi ekleyin.
- Üzerini kapatarak 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
- 3 saat sonunda sulanmış kabaklarınızın üzerini folyoyla kapatarak 30 dakika 180C/350F sıcaklıkta pişirin. Yarım saatin sonunda folyoyu açın ve üzeri açık biçimde 10 dakika daha pişirin.
- Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
- Servis esnasında üzerine tahin gezdirin ve ceviz/fındıkla süsleyin
Afiyet Olsun!
Notlar:
- Şeker miktarı kabağın kendi şeker oranına göre değişebilir. Çiğken tadına bakarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Karanfil, tahin, ceviz/fındık tamamen tamak tadı için eklenen ayrıntılar olup tamamen çıkarılabilir veya yerine başka lezzetler eklenebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder