Kabak Tatlısı

14 Aralık 2013 Cumartesi


Sonbahar aylarının vazgeçilmezidir kabak tatlısı..

Malzemeler:


  • Yarım kilo temizlenmiş, doğranmış balkabağı
  • 1 su bardağı toz şeker (1 cup)
  • 10-15 adet karanfil


Üzeri için:


  • Tahin
  • Ceviz/Fındık


Yapılışı:


  • Kabakları yıkayıp süzün.
  • Üzerine 1 su bardağı toz şekerinizi serpiştirin, karanfillerinizi ekleyin.





  • Üzerini kapatarak 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
  • 3 saat sonunda sulanmış kabaklarınızın üzerini folyoyla kapatarak 30 dakika 180C/350F sıcaklıkta pişirin. Yarım saatin sonunda folyoyu açın ve üzeri açık biçimde 10 dakika daha pişirin.
  • Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.
  • Servis esnasında üzerine tahin gezdirin ve ceviz/fındıkla süsleyin

Afiyet Olsun!

Notlar:
  • Şeker miktarı kabağın kendi şeker oranına göre değişebilir. Çiğken tadına bakarak damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Karanfil, tahin, ceviz/fındık tamamen tamak tadı için eklenen ayrıntılar olup tamamen çıkarılabilir veya yerine başka lezzetler eklenebilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino