Başlığı yazarken muhallebili kemalpaşa mı yazsam, kemalpaşalı muhallebi mi yazsam bilemedim. İkisi de olur sanırım. Adını ne koyarsanız koyun, sonuçta ortaya hem kolay hem de lezzetli bir tatlı çıkıyor. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler:
Kemalpaşaları pişirmek için;
- 20 Adet kemalpaşa kurabiyesi
- 750ml su (3 cup)
- 3 su bardağı şeker (3 cup)
Muhallebi için;
1,5 litre süt (6 cup)
4 su bardağı şeker (4 cup)
Damla sakızı (4 adet mercimek büyüklüğünde)
5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı un (yarım cup)
Yapılışı:
- Suyu, şekeri ve kemalpaşa kurabiyelerini bir tencereye koyun ve ara ara karıştırarak yaklaşık yarım saat pişirin.Pişen ve şerbeti iyice içine çekmiş olan kurabiyeleri tepsiye dizin.
- Süte şekeri ekleyin ve ısıtarak eritin. Sütün kaynamamasına dikkat edin.
- Diğer tarafta tereyağında yaklaşık 3 dakika, hafif kokusu çıkana kadar unu kavurun.
- Şekerli sütü kavrulmuş un olan tencereye yavaş yavaş karıştırarak dökün.
- Damla sakızını ekleyin.
- Orta ateşte karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirin.
- Sıcak muhallebiyi kemalpaşalarınızın üzerine dökün.
- Soğuk servis yapın.
- Üzerine ceviz, tarçın, badem veya hindistan cevizi dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!
- Kemalpaşa kurabiyelerinin adedini siz belirleyin. Servis yapacağınız her dilime bir tane kemalpaşa denk gelmesi yeterli. Malum şerbetli bir tatlı olduğundan fazlası benim hoşuma gitmiyor ama tabi ki zevk meselesi :)
- Muhallebinizin kıvamlı olması önemli. Çok cıvık olursa servis esnasında kemalpaşaların üzerinden süzülüp görüntüyü bozabilir.
- Buzdolabında 2-3 gün korunabilir.
- Üzerine badem, ceviz gibi lezzetler eklemek isterseniz bunu servis sırasında yapmanızı öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder