Cezerye Tarifi

16 Eylül 2012 Pazar


Bu tarif de ilk defa sevgili Nurşen Ablacığımın hünerli ellerinden tattığım güzel bir şekerlemenin; cezeryenin tarifi. Siz de, ikram ettikleriniz de çok beğenecek.. Hem tatlı, hem de faydalı :) Kolay bulunabilir bir kombinasyon değil, değil mi?
Ana malzemesi hurma. Biliyorsunuz  hurma, hafızayı geliştiriyor, kolesterolü düşürüyor, kanser önleyici antioksidanları ihtiva ediyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülsere ve böbrek yetmezliğine fayda sağlıyor, sindirim sistemini düzenliyor, daha neler yapıyor neler.. Hadi bakalım buyurun, bir tane de siz alın! :)

Malzemeler:


  • 250 gr Hurma(çekirdeği çıkarılmış)
  • Bir avuç badem
  • Bir miktar hindistan cevizi


Yapılışı:


  • Çekirdekleri alınmış hurmalarımızı blender da iyice parçalayın..
  • Daha sonra azıcık yoğurarak hurmadan bir hamur elde edip, oklava şeklinde şekillendirip içine bademleri yerleştirin.
  • Daha sonra bıçak yardımı ile ufak parçalar kesip, hindistan cevizine bulayın.
  • Kendi ellerinizle yaptığınız bu şahane şekerleme çay ve kahve sofralarının gözdesi olacaktır :)


Notlar:


  • Buzdolabında uzun süre saklayabileceğinizi unutmayın!


0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino