Fırında Köfteli-Yumurtalı Ispanak

16 Eylül 2012 Pazar


Bu tarif bana sevgili kayınvalidemin hediyesi. Hediye diyorum çünkü her yaptığımda zevkle yiyorum, servisini zevkle yapıyorum. Hem görüntüsü, hem tadı şahane!

Malzemeler:

  • 2 kg ıspanak(4 lb ıspanak)
  • Yarım kg kıyma (1 lb kıyma)
  • Yarım su bardağı zeytinyağı( yarım cup zeytinyağı)
  • 6 yumurta


Köfteler için:

  • Yarım kuru soğan(rendelenmiş)
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Yarım su bardağı galeta unu veya ıslatılmış bayat ekmek içi(1-2 dilim)
  • Kimyon


Yapılışı:

  • Derin bir tencerede yaklaşık 3 litre suyu kaynatın.
  • Kaynayan suya yıkanmış-temizlenmiş ıspanaklarınızı koyun. 1-2 dakika sonra çıkarın ve süzün.
  • Süzülen ıspanakları sularını iyice akıtmak için avuç avuç alın ve sıkın.
  • İyice süzülmüş ıspanağınızı tepsiye alın, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Sonrasında karışımınızı tepsiye serin.
  • Üzerine belirli aralıklarla halka şekline getirdiğiniz köğteleri koyun.Köftelerin tam altına gelen ıspanağı biraz inceltebilirsiniz.Böylece yumurta için daha fazla derinlik elde edeceksiniz.
  • Birer volkan görüntüsünde hazırladığınız ve yapabildiğiniz kadar derinlik verdiğiniz köftelerin içine yumurtalarınızı kırın.Daha estetik bir görüntü için yumurtaların dışarıya sızmaması gerekiyor.
  • 175 C/ 330 F derece sıcaklıkta yaklaşık yarım saat pişirin.


Afiyet olsun!

Notlar:

  • Ispanakların suyunu iyice süzmek kıvamı ve lezzeti açısından oldukça önemli.
  • Köftenin harcına kendi damak tadınıza göre baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Köfteyi ne kadar uzun yoğurursanız o kadar lezzetli olur. Bu arada eğer kıymanız çok yağsızsa harcınıza bir miktar tereyağı veya riviera zeytinyağı ekleyebilirsiniz.




0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino