Bu tarif bana sevgili kayınvalidemin hediyesi. Hediye diyorum çünkü her yaptığımda zevkle yiyorum, servisini zevkle yapıyorum. Hem görüntüsü, hem tadı şahane!
Malzemeler:
- 2 kg ıspanak(4 lb ıspanak)
- Yarım kg kıyma (1 lb kıyma)
- Yarım su bardağı zeytinyağı( yarım cup zeytinyağı)
- 6 yumurta
Köfteler için:
- Yarım kuru soğan(rendelenmiş)
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Yarım su bardağı galeta unu veya ıslatılmış bayat ekmek içi(1-2 dilim)
- Kimyon
Yapılışı:
- Derin bir tencerede yaklaşık 3 litre suyu kaynatın.
- Kaynayan suya yıkanmış-temizlenmiş ıspanaklarınızı koyun. 1-2 dakika sonra çıkarın ve süzün.
- Süzülen ıspanakları sularını iyice akıtmak için avuç avuç alın ve sıkın.
- İyice süzülmüş ıspanağınızı tepsiye alın, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karışmasını sağlayın. Sonrasında karışımınızı tepsiye serin.
- Üzerine belirli aralıklarla halka şekline getirdiğiniz köğteleri koyun.Köftelerin tam altına gelen ıspanağı biraz inceltebilirsiniz.Böylece yumurta için daha fazla derinlik elde edeceksiniz.
- Birer volkan görüntüsünde hazırladığınız ve yapabildiğiniz kadar derinlik verdiğiniz köftelerin içine yumurtalarınızı kırın.Daha estetik bir görüntü için yumurtaların dışarıya sızmaması gerekiyor.
- 175 C/ 330 F derece sıcaklıkta yaklaşık yarım saat pişirin.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Ispanakların suyunu iyice süzmek kıvamı ve lezzeti açısından oldukça önemli.
- Köftenin harcına kendi damak tadınıza göre baharatları ekleyebilirsiniz.
- Köfteyi ne kadar uzun yoğurursanız o kadar lezzetli olur. Bu arada eğer kıymanız çok yağsızsa harcınıza bir miktar tereyağı veya riviera zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder