Sevgili Nurşen Ablamızın birbirinden leziz tatlılarından biri. Tarifini paylaştığı için sonsuz teşekkürler.. Kolay, lezzetli ve faydalı bir yemek. En az yeşil kuşkonmaz kadar lezzetli bir sebze. Hadi başlayalım!
Malzemeler:
- Bir demet beyaz kuşkonmaz
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Kekik
- Fesleğen
Yapılışı:
- Kuşkonmazları sirkeli suda biraz bekletin ve alt taraflarını yaklaşık 1 er cm(yarım inch) keserek temizleyin.
- Tüm malzemeyi kuşkonmazlara iyice bulayın.
- Yağlı kağıt veya aluminyum folyo serdiğin tepside, 170 C/330 F da, 25 dakika pişirin.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Kekik ve fesleğen koymayıp italian seasoning de kullanabilirsiniz. Ama miktarını dikkatli ayarlayın çünkü baharat tadı fazla yoğun olabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder