Fırında Beyaz Kuşkonmaz (White Asparagus)

16 Eylül 2012 Pazar


Sevgili Nurşen Ablamızın birbirinden leziz tatlılarından biri. Tarifini paylaştığı için sonsuz teşekkürler.. Kolay, lezzetli ve faydalı bir yemek. En az yeşil kuşkonmaz kadar lezzetli bir sebze. Hadi başlayalım!

Malzemeler:


  • Bir demet beyaz kuşkonmaz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Kekik
  • Fesleğen



Yapılışı:


  • Kuşkonmazları sirkeli suda biraz bekletin ve alt taraflarını yaklaşık 1 er cm(yarım inch) keserek temizleyin.
  • Tüm malzemeyi kuşkonmazlara iyice bulayın. 
  • Yağlı kağıt veya aluminyum folyo serdiğin tepside, 170 C/330 F da, 25 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun!

Notlar:


  • Kekik ve fesleğen koymayıp italian seasoning de kullanabilirsiniz. Ama miktarını dikkatli ayarlayın çünkü baharat tadı fazla yoğun olabilir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino