Pankek (Buttermilk Pan Cake)

16 Eylül 2012 Pazar



Ve karşınızda evdekilerin gözlerini ışıldatacak ve uyanmalarına yardımcı olacak lezzetli mi lezzetli bir kahvaltı efsanesi; pankek! Orjinal adı ile; Buttermilk Pancake.

Malzemeler:


  • 1.75 bardak un (1.75 cups un) (ölçüler biraz sinir bozucu ancak ben kıvamı ancak böyle tutturuyorum)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta, çok hafif çırpılacak
  • 1.5 su bardağı ekşi süt (bir yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp süte ekleyin.5 dakika bekletin)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

  • Geniş bir kapta un, şeker, kabartma tozu, karbonat, ve tuzu karıştırın.
  • Bir başka kapta bir çatalla yumurtayı, ekşi sütü ve yağı karıştırın. Hafifçe karıştırmak yeterli.
  • Yumurta karışımını ortasını açtığınız un karışımına ekleyin ve hafifçe karıştırın. Pürüzsüz krep hamurunun aksine, top top bir hamur elde edeceksiniz. Bu aşamada eğer isterseniz kuru meyve de ekleyebilirsiniz.
  • Tavanızı hafifçe yağlayın. Orta boy bir kepçe yardımı ile hamurunuzu tavaya koyun.
  • Orta ateşte her iki tarafını da ortalama 1-2 dakika pişirin. Bir başka yöntem de bir taraf göz göz olmaya başlayınca öbür tarafı çevirmek olabilir.kenarları çok kurumayacak.
  • Ilık servis edin. İsteğinize göre pekmez veya balla yenebilir.Biz peyniri de çok yakıştırıyoruz. Ayrıca en geleneksel servis yöntemi olan akçaağaç şurubu(maple syrup) ile de denemenzi muhakkak tavsiye ederim.


Notlar:

  • En temel püf noktası bu tarifte hiçbir malzemenin çok karıştırılmaması. Bunu ihmal etmeyin.
  • Artan pankeklerinizi dondurucuda saklayabilir, istediğiniz zaman çıkarıp mikrodalga fırında veya biraz beklettikten sonra tavada ısıtarak servis yapabilirsiniz. 
  • Bu tarifle yaklaşık 20 tane elde edeceksiniz.



0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino