Ve karşınızda evdekilerin gözlerini ışıldatacak ve uyanmalarına yardımcı olacak lezzetli mi lezzetli bir kahvaltı efsanesi; pankek! Orjinal adı ile; Buttermilk Pancake.
Malzemeler:
- 1.75 bardak un (1.75 cups un) (ölçüler biraz sinir bozucu ancak ben kıvamı ancak böyle tutturuyorum)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta, çok hafif çırpılacak
- 1.5 su bardağı ekşi süt (bir yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp süte ekleyin.5 dakika bekletin)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Geniş bir kapta un, şeker, kabartma tozu, karbonat, ve tuzu karıştırın.
- Bir başka kapta bir çatalla yumurtayı, ekşi sütü ve yağı karıştırın. Hafifçe karıştırmak yeterli.
- Yumurta karışımını ortasını açtığınız un karışımına ekleyin ve hafifçe karıştırın. Pürüzsüz krep hamurunun aksine, top top bir hamur elde edeceksiniz. Bu aşamada eğer isterseniz kuru meyve de ekleyebilirsiniz.
- Tavanızı hafifçe yağlayın. Orta boy bir kepçe yardımı ile hamurunuzu tavaya koyun.
- Orta ateşte her iki tarafını da ortalama 1-2 dakika pişirin. Bir başka yöntem de bir taraf göz göz olmaya başlayınca öbür tarafı çevirmek olabilir.kenarları çok kurumayacak.
- Ilık servis edin. İsteğinize göre pekmez veya balla yenebilir.Biz peyniri de çok yakıştırıyoruz. Ayrıca en geleneksel servis yöntemi olan akçaağaç şurubu(maple syrup) ile de denemenzi muhakkak tavsiye ederim.
Notlar:
- En temel püf noktası bu tarifte hiçbir malzemenin çok karıştırılmaması. Bunu ihmal etmeyin.
- Artan pankeklerinizi dondurucuda saklayabilir, istediğiniz zaman çıkarıp mikrodalga fırında veya biraz beklettikten sonra tavada ısıtarak servis yapabilirsiniz.
- Bu tarifle yaklaşık 20 tane elde edeceksiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder