Bu salatayı yiyip de tarifini istemeyen olmadı şimdiye kadar. Çok kolay, çok lezzetli bir salata. Amerika'ya ilk geldiğim zamanlardan beri sofralarımı zenginleştirmek için kullandığım bir tarif. Canım, güzeller güzeli anneciğimin bana attığı can simitlerinden biridir :)) Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler:
- 1 yeşil kabak
- Yarım su bardağı parçalanmış ceviz (yarım cup ceviz)
- 2 diş sarımsak(ezilmiş)
- Bir tutam dereotu (tazesi yoksa yarım bardak kuru dereotu da kullanılabilir.)
- Yarım bardak katı kıvamlı yoğurt(yarım cup yoğurt)
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kabağınızı rendeleyin ve iyice sıkın.Mümkün olduğunca susuz kalması önemli.
- Rendelenip süzülmüş kabağa diğer malzemeleri ekleyin.
- Hemen servis edebilirsiniz. Eğer bekleyecekse mutlaka buzdolabında kalmalı.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Kabakları ne kadar iyi süzmüşseniz ve yoğurdunuz ne kadar katıysa salatanız o kadar kıvamlı olacaktır.
- Kabağı rendelemeden önce soymanıza gerek yok. Vitamini kabuğunda unutmayın :))
- Hazır soyulmuş ve doğranmış sarımsak da kullanılabilir. Ama kesinlikle aynı lezzeti beklemeyin. Ee emeksiz yemek olmuyor :)
0 yorum:
Yorum Gönder