Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

16 Eylül 2012 Pazar



Anneciğimden bir başka lezzetli mi lezzetli sebze yemeği tarifi.. Buyursunlar efendim..

Malzemeler:

  • 1 baş kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 kuru soğan
  • 2 portakalın suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz


Yapılışı:


  • Kerevizi soyup kalın bir şekilde jülyen doğrayın.
  • Havuçları yıkayıp, soyup kerevizlere nispeten ince bir şekilde jülyen doğrayın.
  • Soğanınızı piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağınızı hafifçe ısıtıp soğanı içine atın.
  • Tuz ekleyin.
  • Birkaç kere çevirdiğiniz ve hafifçe pişen soğana havuç ve kerevizi ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
  • Daha sonra portakal suyunu ekleyin ve kaynadıktan sonra ocağı kısın.
  • 20-25 dakika sonra kontrol edin. Kerevizler pişmişse kapatın. Pişmemişse pişirmeye devam edin.
  • Ilık servis edin.


Afiyet olsun!

Notlar:


  • Kerevizi soyup doğradıktan sonra bekletirseniz kararıyor. Eğer hemen pişiremeyecekseniz limonlu suda bekletebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Telden Dolap Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino