Anneciğimden bir başka lezzetli mi lezzetli sebze yemeği tarifi.. Buyursunlar efendim..
Malzemeler:
- 1 baş kereviz
- 2 adet havuç
- 1 kuru soğan
- 2 portakalın suyu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kerevizi soyup kalın bir şekilde jülyen doğrayın.
- Havuçları yıkayıp, soyup kerevizlere nispeten ince bir şekilde jülyen doğrayın.
- Soğanınızı piyazlık doğrayın.
- Zeytinyağınızı hafifçe ısıtıp soğanı içine atın.
- Tuz ekleyin.
- Birkaç kere çevirdiğiniz ve hafifçe pişen soğana havuç ve kerevizi ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
- Daha sonra portakal suyunu ekleyin ve kaynadıktan sonra ocağı kısın.
- 20-25 dakika sonra kontrol edin. Kerevizler pişmişse kapatın. Pişmemişse pişirmeye devam edin.
- Ilık servis edin.
Afiyet olsun!
Notlar:
- Kerevizi soyup doğradıktan sonra bekletirseniz kararıyor. Eğer hemen pişiremeyecekseniz limonlu suda bekletebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder